tiistai 11. joulukuuta 2012

Kasvisruokaa, nams!



Yksi helpoin tapa pienentää omaa hiilijalanjälkeään on se, että edes kerran tai pari viikossa söisi vain kasviksista tehtyä ruokaa. Ja mikä parasta, jos innostuu kasvisruokien monipuolisuudesta niin voi jättää lihan kokonaan pois ruokavaliostaan!

Asun yksin ja lihapaketit ovat useimmiten valtavan kokoisia (pakasteeseen voi toki laittaa, mutta helpompaa on olla ostamatta jollei tiedä, että saa vieraita) ja sen vuoksi ostan lihaa vain noin kerran tai pari kuussa. Olen ostanut kaksi kasvisruokakirjaa ja jollei niistä löydy mieluista reseptiä niin internet on reseptejä pullollaan.
Itse olen viimeaikoina tehnyt esimerkiksi soijamakaronilaatikkoa, erilaisia salaatteja joihin olen laittanut lisäksi mm. cashewpähkinöitä, kasvisborssia ja kasvisminestronea. Ajattelin, että voisin tänne blogin puolellekin kirjoitella niitä parhaimpia reseptejä. :)

Sarjakuva täältä: http://mummo.sarjakuvablogit.com/2009/11/

2 kommenttia:

  1. Liityin lukemaan. :)

    Meillä käytetään kasviksia ruuanlaitossa tosi paljon, voi mennä viikkokin, ettei meillä näy liharuokaa. Ja niissä "liharuuissakin" on paljon kasviksia, koska ne antavat makua, ovat lihaa halvempia ja tadaa, vielä terveellisiä.

    Ihan lihattomalle ruokavaliolle en varmaan koskaan ala, mutta en ole koskaan ymmärtänyt, miksi jokaisella aterialla pitäisi syödä mitään lihatuotetta. Monipuolista sen olla pitää.

    Toinen, mitä en ymmärrä, on, että miten soijasta saa hyvää ruokaa. :D Olen kyllä muualla syönyt esim. hyviä soijapihvejä, mutta itse en saa niitä onnistumaan,niistä tulee ihan mauttomia. Pistä siis joskus jakoon joku oikeasti hyvä soijaruokaohje, jos tässä heti alkuun saa toivoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo! Minulla on itsellänikin soijaan tutustuminen vielä alkumetreillä, mutta runsaasti mausteita on minun neuvoni. Koitan seuraavalla soijaruoan valmistuskerralla kirjoitaa, että mitä kaikkia mausteita olen laittanut. :)

      Poista