lauantai 2. helmikuuta 2013

Kasvisruokia: kasvisborsh ja pastasalaatti


Kasvisborsh on yksi lempikeitoistani. Se on kasvisversiona erittäin kevyttä, vaikka siihen laittaisi reilusti smetanaa... ;)

Minun mielestäni parhaimmaksi reseptiksi on osoittautunut tällainen:

Kasvisborsh

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 punajuurta
2 porkkanaa
1/4 keräkaalia
1 litra kasvislientä (eli kaksi kasvisliemikuutiota)
2 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
1 dl kuutioituja maustekurkkuja
ripaus mustapippuria

Tarjoiluun: smetanaa

Ohje:

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi. Kuori ja viipaloi porkkanat. Huuhtele ja suikaloi kaali. Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Lisää paloitellut kasvikset liemeen. Lisää tässä vaiheessa myös balsamiviinietikka. Keitä noin 30 minuuttia keskilämmöllä (riippuu vähän minkäkokoiseksi on jaksanut kaalin suikaloida, 20 minuuttiakin saattaa riittää!). Lisää maustekurkut ja mustapippuria. Tarkista maku. Lisää suolaa tai pippuria, jos tarvitsee. Nauti smetanan kanssa!



Pastasalaatti on nopea ja helppo lounas, joka täyttää hyvin. Itse keitän reilusti pastaa ja pastaa odotellessa pilkon kurkkua, tomaatteja, paprikaa, oliiveja... Saatan lisätä myös avokadoa, maissia ja cashewpähkinöitä. Tämä on siinä mielessä loistavaa syömistä, että jokainen voi säveltää tästä oman versionsa! :)

-Elina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti